,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. június 18., péntek

~ JOGHURT FAGYI CSERESZNYESZÓSSZAL ~



 »HOZZÁVALÓK«
- 2 , 5 dl görög joghurt
- 2 dl tejszín
- 1 / 2 citrom leve
- kb 8 - 10 dkg porcukor
cseresznyeszósz :
- 25 dkg magozott cseresznye
- 5 ek barnacukor
- 1 tk citromlé

  • A joghurtot a porcukorral és a citromlével simára keverjük, a tejszínt félig felverjük, majd összeforgatjuk a joghurttal és a fagylaltgép üstjébe öntjük - amit egy éjszakára mélyhűtőbe tettünk - ezután  gépet addig dolgoztatjuk amíg a fagylalt szép krémessé nem fagy. 
  • Közben elkészítjük a cseresznyeszószt. A cseresznyét a cukorral, citromlével kb 15 percig főzzük, majd egy botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre és 1 - 2 perc alatt összeforraljuk.
  • A kész fagylaltot azonnal poharakba / tálkákba gombócoljuk és meglocsoljuk a kihűlt szósszal. 
Tipp : - fagylaltgép hiányában a krémet egy edénybe öntjük és mélyhűtőbe tesszük, majd kb negyedóránként egy villával átkevergetjük, amíg megnem fagy. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése