,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. december 21., kedd

~ KARDINÁLIS SZELET ~



 »HOZZÁVALÓK«
- 6 tojásfehérje
- 2 tojássárgája
- csipet só
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek liszt
- 3 - 4 ek baracklekvár
- porcukor 

  • A sütőt 170 °C ra melegítjük, egy gáztepsibe sütőpapírt fektetünk. A tojásfehérjét a sóval félig felverjük, majd tovább verve 2 - 3 részletben hozzászórjuk a cukrot és habbá verjük. ( nem kell nagyon keményre )
  • A habból kb egy jó merőkanálnyit egy tálba teszünk, hozzákeverjük a tojássárgáját, majd hozzáforgatjuk a lisztet és habzsákba szedjük. A maradék tojáshabot is egy másik habzsákba szedjük, amiből 3 csíkot egymás mellé húzunk a tepsibe ( a rövidebbik oldalra )  majd távolabb ugyanúgy 3 csíkot, ezekre a 2 - 2 csíkot húzunk a  sárga masszából, majd befedjük 3 - 3 csík tojáshabbal. Megszórjuk porcukorral és 30 percig alsó - felső sütéssel, majd légkeveréssel további 20 - 25 percig sütjük. 
  • A sütőből kivéve egy sütőpapírral borított tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, az egyik részt  megkenjük lekvárral, majd ráborítjuk a másik részt és hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva, felszeletelve kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése