,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2022. április 12., kedd

~ PISKÓTATALLÉROS ZSELÉS SÜTI ~



 »HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 3 tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt, 3 g sütőpor
- csipet só, 45 ml forró víz
- 1 adag presszókávé
Vaníliakrém :
- 7 dl tej, 2 tasak vaníliás pudingpor
- 4 - 5 ek cukor, 20 dkg margarin
tetejére : 
- 2 tasak piros tortazselé ( pl. Haas )
továbbá : - 2 - 3 cs bármilyen ízű csokis piskótatallér 

  • A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval félig habbá verjük, majd 2 - 3 részletben hozzá szórjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vizet és tovább verjük, végül hozzászitáljuk a sütőporral vegyített lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt megsütjük.
  • A tejben megfőzzük a pudingport, még melegen hozzákeverjük a cukrot és kihűtjük. A vajat habosra keverjük majd tovább habosítva hozzákeverjük a pudingot. 
  • A piskótát egy magasabb falú tepsibe helyezzük, meglocsoljuk a kávéval és elkenjük rajta a vaníliás krém felét, kirakjuk a tetejét piskótatalléral úgy, hogy a csokis rész legyen a krémbe és rásimítjuk a megmaradt krémet.
  • Pár darab piskótalallért apróra összevágunk és rászórjuk a krém tetejére, majd hűtőbe tesszük. 
  • A zselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük és a langyosra hűlt zselével leöntjük a sütemény tetejét. Másnap szeleteljük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése