»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 45 dkg liszt, 10 dkg porcukor, csipet só, 1 teáskanál sütőpor, 20 dkg hideg margarin, 1 citrom reszelt héja, 1 tojássárgája, kb 1 - 2 ek tejföl
Töltelék :
- kb 2 kg alma, cukor - ízlés szerint ( kb 4 ek ) 1 tasak vaníliás cukor, őrölt fahéj - ízlés szerint
- A tésztához a lisztet a sóval, porcukorral, sütőporral összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a citrom héját, a tojássárgáját, a tejfölt és az egészet összegyúrjuk. A tésztát folpacba csomagoljuk és 60 percre hűtőbe tesszük.
- Az almákat megpucoljuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk cukorral és 15 percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk a levétől. Ezután egy lábasba tesszük, hozzadjuk a fahéjat és addig pároljuk amíg elfő a leve.
- A tésztát 3 részre osztjuk, mindegyik részt lisztezett felületen / vagy zsírpapíron kb 20 * 30 cm - es lapokká kinyújtjuk és 180 °C - ra melegített sütőben, sütőpapírrral fedett tepsi hátán egyenként, kb 12 perc alatt megsütjük.
- A lapakat betöltjük az almával és egy éjszakán át pihentetjük. Másnap felszeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése