,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2025. november 5., szerda

~ GESZTENYÉS KRÉMES ~



 »HOZZÁVALÓK«
Kekszes alap :
- 25 dkg darált keksz
- 40 dkg gesztenyemassza
- kb 10 ml rumaroma ( vagy ízlés szerint )
- 5 dkg lágy vaj
- pár kanál tej 
Krém :
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg olvasztott vaj / margarin
tetejére :
- 5 dl tejszín ( pl Hulala )
- 1 tasak habfixáló
- reszelt étcsokoládé

  • A pudingot megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a pudingot és egynemű krémmé keverjük. 
  • A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük.
  • A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a kekszet, az aromát és a vajat, majd jól összedolgozzuk. ( ha száraz lenne kevés tejet adunk még hozzá ). A masszát egy sütőpapírral bélelt 20 * 30 cm - es tepsibe nyomkodjuk, elkenjük rajta a krémet, majd rásimítjuk  a habbá vert tejszínt.
  • A tetejére csokoládét reszelünk és pár órán át hűtőben dermesztjük.



 







1 megjegyzés: