»HOZZÁVALÓK«
Kekszes alap :
- 25 dkg darált keksz
- 40 dkg gesztenyemassza
- kb 10 ml rumaroma ( vagy ízlés szerint )
- 5 dkg lágy vaj
- pár kanál tej
Krém :
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg olvasztott vaj / margarin
tetejére :
- 5 dl tejszín ( pl Hulala )
- 1 tasak habfixáló
- reszelt étcsokoládé
- A pudingot megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a pudingot és egynemű krémmé keverjük.
- A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük.
- A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a kekszet, az aromát és a vajat, majd jól összedolgozzuk. ( ha száraz lenne kevés tejet adunk még hozzá ). A masszát egy sütőpapírral bélelt 20 * 30 cm - es tepsibe nyomkodjuk, elkenjük rajta a krémet, majd rásimítjuk a habbá vert tejszínt.
- A tetejére csokoládét reszelünk és pár órán át hűtőben dermesztjük.



Nagyon guszta és finom, hasonlót már én is készítettem !
VálaszTörlés