,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. július 12., csütörtök

Perzsa metélt

   A családom és az ismerőseim unszolására elkészült a blogom. Van még rajta mit igazítani, no de majd menet közben. Mivel csak ketten vagyunk itthon, az egyik nagykorúval (20 éves), nem sok kaja fogy, főleg ebben a nagy melegben.
Mivel tegnap áramszünet volt, unalmamban átlapozgattam pár szakácskönyvet és nagyon megtetszett ez a diós finomság.
 

                              
                                               
  HOZZÁVALÓK:  
- 25 dkg cérnametélt, csipet só, 15 dkg darált dió, 5 dkg mazsola, 1 citrom, 1 tk fahéj,
 -  15dkg vaj, 15 dkg cukor, 1dl víz.


- A metéltet főzd ki, öblítsd le és keverd össze az olvasztott vajjal. A tészta felét simítsd egy hőálló tálba.
 - Szórd rá a darált diót, a mazsolát és a fahéjat. Fedd be a maradék tésztával.
- A citrom héját reszeld le, a levét facsard ki, majd a cukorral és a vízzel főzd sűrű sziruppá.
Locsold meg a sziruppal a tésztát és tedd a 200°C-ra előmelegített sütőbe. Süsd 15-20 percig.
 - Ha a széle már kezd pirulni,vedd ki a sütőből és vágd  fel egyforma kockákra vagy háromszögekre.
 Majd így süsd tovább. Melegen tálald!
                           
                                           
                       
                               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése