,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. július 14., szombat

FAHÉJAS - NEKTARINOS PITE




Sokszor készül nálunk ez a gyümölcsös pite, igaz, mindig más-más gyümölccsel. A lényeg, hogy hamar kész, nincs vele sok macera és nagyon finom. Volt itthon pár szem nektarinom, a mélyhűtőbe pedig mindig lapul egy-egy csomag leveles tészta. 



   A barackról kevesen tudják, hogy a finom ízén kívül, számos jótékony hatása van. Egyrészt magas a vitamin tartalma, másrészt kiváló kozmetikum. Frissít, üdít, jókedvre derít. Nagy része 85-95%-a víz, ettől oltja úgy a szomjúságot. Lédússágának és a kedvező cukor-gyümölcssav arányának köszönhetően, a többi gyümölcshöz képest, egyszerre jóval nagyobb mennyiség fogyasztható belőle.

HOZZÁVALÓK

  • fél csomag leveles tészta (250 g )
  • 4 szem nektarin
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 ek. porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tk. fahéj
  • 1 csapott ek. vaníliás pudingpor
ELKÉSZÍTÉS :  
-  A fagyos  leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, keveset félreteszünk, majd kinyújtjuk, kivajazott piteformába tesszük, a széleit pedig a formához igazítjuk. 
- Az alját villával megszurkáljuk.
- Megszórjuk fahéjjal és felcikkezett nektarin darabokkal kirakjuk.
- A többi hozzávalót jól összekeverjük, majd ráöntjük a gyümölcsre. 
- A maradék tésztából derelyevágóval csikokat vágunk és berácsozzuk a tetejét.
-  Megszórjuk fahéjjal, előmelegített sütőben  180°C-on készre sütjük.



                                                                                                           










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése