,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. július 13., péntek

BOLOGNAI PENNE


 Ma egy gyorsan elkészíthető ételt akartam készíteni, így esett  a választásom erre az olasz ragus tésztára.  Nagyon szeretjük az olasz ízeket, mivel az én drága férjem már 8.évét tölti olasz honban, persze nem szórakozásból, hanem mert a munkája oda köti. Gyakran én is meglátogatom és a nyár egy részét ott töltöm, innen az olasz ízek szeretete. 


  HOZZÁVALÓK:  - 1 zacskó Maggi Bolognai Penne Egytál alappor /http://maggi.hu/recept/1490/
1/2 kg marha vagy sertés darált hús, 4-5 db nagyobb gomba, 25 dkg penne tészta, 2 db paradicsom,  egy kis konzerv paradicsompüré, olivaolaj, friss bazsalikom, sajt.



ELKÉSZÍTÉS:  - Olivaolajon megpirítjuk a darált húst. A gombát megtisztítjuk,szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a megpirult húshoz. 
- A paradicsomot megszabadítjuk a héjától, majd apró kockára vágjuk.  Az alapport elkeverjük 7 dl vízzel és a paradicsompürével majd hozzáöntjük a raguhoz. 
Jól összekeverjük és kb 5 percig kis lángon hagyjuk főni, ekkor hozzáadjuk a tésztát és készre főzzük. 
- A végén apróra tépdesett friss bazsalikomot adunk hozzá. Tálaláskor reszelt sajttal kínáljuk.



                   BUON APPETITO!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése