,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. augusztus 25., szombat

ÁFONYÁS TÚRÓTORTA



Finom, fanyar, nyári torta. Valami szedreset készültem sütni, de ahogy keresgéltem a mélyhűtőben, a kezembe akadt egy zacskónyi vadáfonya, már el is feledkeztem róla, hogy ilyenem is van. Hát akkor munkára fel, minden megvolt ami kell hozzá, túró, tejszín . . . . stb.


HOZZÁVALÓK

30 dkg áfonya, 25 dkg túró, 2 dl tejszín, 2 ek tejföl, porcukor ízlés szerint, 1 zacskó zselatin fix, 1 / 2 citrom leve, 1 tk. zselatinpor, 2 tojásos piskóta.

ELKÉSZÍTÉS

2 tojásból, egy kerek piskótát sütünk.
20 dkg áfonyát kevés cukorral, botmixerrel pürésítünk, a maradék felét, 1 ek porcukorral és az 1 tk zselatinnal  felfőzünk és melegen pürésítjük, majd hagyjuk kihűlni -ez lesz a torta tetejére kenve. 
  A túrót kikeverjük a tejföllel, a cukorral, belenyomjuk a fél citrom levét és hozzáadjuk az áfonyapürét. A tejszínt kemény habbá verjük , majd lazán beleforgatjuk a túrókrémbe, közben hozzáadjuk a zselatin fixet is. Az így kapott habos krémet rásimítjuk a piskótalapra, a maradék áfonyaszemekkel kirakjuk a tetejét és ráöntjük a zelatinos áfonyát. Hűtőbe tesszük dermedni.





3 megjegyzés: