,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. augusztus 8., szerda

KRÉMES KÖRTELEVES



  Nagymamám kertjében nagyon szép körték termettek, hoztam is egy kosárral belőlük. Van ami már nagyon érett, van ami még keményebb, de ehhez a leveshez amit ma készítettem, épp a megfelelőek. Egy pikáns, fűszeres és nagyon-nagyon finom étel kerekedett ki belőle, és hamar kész.



HOZZÁVALÓK
5-6 érettebb és 3 keményebb körte
2 , 5 dl tejszín
1 citrom leve és héja
1 vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
2 ek vaníliás pudingpor
fahéj, szegfűszeg, 
4 dl víz

ELKÉSZÍTÉS
 A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk és felkockázzuk . Egy lábosba tesszük, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrokat, a citrom levét,  héját,  a  fűszereket és kb. negyedóráig forraljuk. Ezután hagyjuk hűlni, közben kiszedjük a szegfűszeget és a fahéjat, ha egészet tettünk bele, majd  turmixgépbe öntjük és simára turmixoljuk. Csomómentesre elkeverjük a pudingport a tejszínnel és hozzáöntjük a körteléhez, ezután visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Jól lehűtjük, tálaláskor kockára vágott körtedaradokkal és fahéjjal díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése