,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. augusztus 7., kedd

MÁLNÁS-TÚRÓKRÉM

Igaz már a málna leérett a kertben, de tettem el pár zacskóval a mélyhűtőbe. Ezt a desszertet mégis friss málnával készítettem, mert így sokkal finomabb, még jó hogy a nagyobb hiperekben kapható. Ebben a melegben igazán jól esett a családnak ez a kis túrós finomság. Ma a párom és a lánykám visszamentek olaszországba, nekik kedveskedtem ezzel a desszerttel .

HOZZÁVALÓK 4 személyre
25 dkg túró
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl tejszín
1 cs zselatin fix
gyümölcs 

A vajat megolvasztjuk, a tejszínt felmelegítjük  a cukrokkal, hogy elolvadjon  és kihűtjük. A túrót ízesítjük a citromhéjjal, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a lehűlt cukros tejszínt és botmixerrel simára pürésítjük, közben beleszórjuk a zselatin fixet. Valamilyen formát kibélelünk folpackkal, kirakjuk az alját gyümölccsel  /jelen esetben málna/ és rákanalazzuk a túrós krémet. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára dermedni. Tálaláskor tányérra borítjuk és óvatosan lehúzzuk róla a fóliát.





                     JÓ ÉTVÁGYAT!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése