,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. szeptember 14., péntek

BARACKOS TÚRÓKRÉM




Könnyű kis finomságra vágytak a gyermekeim, no meg én is . Volt itthon túró, tegnap pedig a helyi piacon vettem szép őszibarackokat, így nem volt nehéz gyorsan összeállítani a krémet, annál inkább kivárni a  2 - 3 óra dermedési időt. S amilyen egyszerű, oly nagyszerű desszert lett belőle, főleg, hogy a barackos öntetet megbolondítottam egy kis ágyas barackpálinkával. 


HOZZÁVALÓK

1 / 2 kg túró, 2 dl tejszín, 5- 6 ek porcukor, 1 cs, vaníliás cukor, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 cs zelatin fix,  
3 db nektarin

A túrót áttörjük, ízesítjük, a  barackokat kisebb kockára vágjuk és hozzákeverjük a túróhoz.  A tejszínt felverjük és lazán beleforgatjuk a zselatinnal együtt, a barackos túróhoz. Vízzel kiöblített formákba töltjük és hűtőbe tesszük. 

BARACK ÖNTET :

4 ek cukrot  1 , 5 dl vízzel és fél dl barackpálinkával  sűrű sziruppá főzünk. 3 db nektarint felkockázunk és a sziruphoz adjuk, kis lángon pár percig főzzük . Kevés vizben 1 tk étkezési keményítőt simára keverünk és besűrítjük a barackos szirupot.

 A formákból kiborítjuk a megdermedt túrókrémet és fogyasztás előtt meglocsoljuk az öntettel.







3 megjegyzés: