,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. szeptember 5., szerda

PROSCIUTTO e MAIS és TONNO e CIPOLLA





Pizza , pizza, pizza . . . . . A gyerekeim kérésére készült ez a kétféle pizza, tonhalas és sonkás. Pikk - pakk megvan, de még ideje sem volt kihűlni, annyira várták, hogy kisüljön. Már a fotó is csak  úgy kutyafuttában . . .

HOZZÁVALÓK

PIZZATÉSZTA : 30 dkg kenyérliszt, fél cs élesztő, 1 mk cukor, 2 ek olivaolaj, 1 tk só, 175 ml langyos víz.

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, a 2x - re kelesztjük, majd lisztes felületen átgyúrjuk. Kétfelé vesszük és két 28 cm átmérőjű formába belelapogatjuk.

SZÓSZ : 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 ek olivaolaj, 1 konzerv sűrített paradicsom, szárított oregano,  ízlés szerint só, cukor, víz.

Az olivaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáöntjük a paradicsom pürét, ízesítjük,  felöntjük kb 1 dl vízzel és lassan kevergetve besűrűsítjük

A szósszal megkenjük a tésztát és megrakjuk a köv. feltétekkel :

sonka és konzerv kukorica

tonhalkonzerv és hagymakarika





 A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 190 °C -on készre sütjük.
















1 megjegyzés:

  1. Csoda guszta lett! Nálunk is kelendő nagyon a pizza. Töltve minden hogyan:)

    VálaszTörlés