,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. december 23., vasárnap

CITROMKRÉMES MÁKOS ROLÁD



Piskótatekercs a világ legegyszerűbb  és a leggyorsabb sütije, ízlés szerint tölthető és a piskótát is ízesíthetjük, színezhetjük. Elrontani szinte lehetetlen. Mákos piskótába töltött, mascarponés citromkrémes roládot készítettem.


HOZZÁVALÓK
- 6 db tojás
- 5 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 ek olaj
- 2 ek egész mák
KRÉM
- 2 tojássárga
- 10 dkg cukor
- 2 db citrom leve és reszelt héja
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín

1. 6 tojásból piskótát sütünk és még melegen egy konyharuhára borítjuk, majd a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
2. Közben elkészítjük a krémet :
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a citromlével és a citromhéjjal, majd lassú tűzön kevergetve besűrítjük. 
3. Hozzáadjuk a mascarponét és hagyjuk kihűlni, ha kihűlt kézi mixerrel felhabosítjuk. A tejszínből kemény habot verünk és  lazán beleforgatjuk a krémbe, a kitekert piskótára egyenletesen rákenjük, - hagyunk egy keveset a bevonásra - majd újra feltekerjük. A megmaradt krémmel körbekenjük a   piskótatekercset és díszítésként megszórjuk  mákkal.




4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! Tetszik a mák-citrom összeállítás :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia! A piskóta sütésének mi a titka?Sütő hőmérséklete, sütés hossza?Kérhetek tippet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp forró 200 °C - os sütőbe kell tenni a masszát, akkor jó a piskóta, ha már nem ragad a fogpiszkálóra a tészta és a teteje már szépen kezd barnulni. Sütési idő kb 15 perc de ez függ a sütőtől is.

      Törlés
    2. Piskótát soha nem sütünk 200 °C fokon!

      Törlés