2012. december 23., vasárnap
CITROMKRÉMES MÁKOS ROLÁD
Piskótatekercs a világ legegyszerűbb és a leggyorsabb sütije, ízlés szerint tölthető és a piskótát is ízesíthetjük, színezhetjük. Elrontani szinte lehetetlen. Mákos piskótába töltött, mascarponés citromkrémes roládot készítettem.
HOZZÁVALÓK
- 6 db tojás
- 5 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 ek olaj
- 2 ek egész mák
KRÉM
- 2 tojássárga
- 10 dkg cukor
- 2 db citrom leve és reszelt héja
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
1. 6 tojásból piskótát sütünk és még melegen egy konyharuhára borítjuk, majd a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
2. Közben elkészítjük a krémet :
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a citromlével és a citromhéjjal, majd lassú tűzön kevergetve besűrítjük.
3. Hozzáadjuk a mascarponét és hagyjuk kihűlni, ha kihűlt kézi mixerrel felhabosítjuk. A tejszínből kemény habot verünk és lazán beleforgatjuk a krémbe, a kitekert piskótára egyenletesen rákenjük, - hagyunk egy keveset a bevonásra - majd újra feltekerjük. A megmaradt krémmel körbekenjük a piskótatekercset és díszítésként megszórjuk mákkal.
Címkék:
citrom,
karácsony,
mák,
mascarpone
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom lehet! Tetszik a mák-citrom összeállítás :-)
VálaszTörlésSzia! A piskóta sütésének mi a titka?Sütő hőmérséklete, sütés hossza?Kérhetek tippet?
VálaszTörlésMindenképp forró 200 °C - os sütőbe kell tenni a masszát, akkor jó a piskóta, ha már nem ragad a fogpiszkálóra a tészta és a teteje már szépen kezd barnulni. Sütési idő kb 15 perc de ez függ a sütőtől is.
TörlésPiskótát soha nem sütünk 200 °C fokon!
Törlés