,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. december 23., vasárnap

CSOKOLÁDÉS KUGLÓF




A jól bevált kuglóf receptemet hozom, így az ünnepek közeledtével. Nagyon sokféle recept létezik, különféle ízesítésekkel, adalékokkal. Most egy egyszerű sütőporos márványkuglófot készítettem, ami szerintem ügyesen el fog fogyni, puha vajjal megkenve, egy bögre forró kakaó társaságában.

HOZZÁVALÓK

- 12 dkg Ráma, 20 dkg cukor, 3 tojássárga, 1 vaníliás cukor 
- 25 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 125 ml tej
- 1 tábla étcsokoládé
- mazsola

A margarint a cukorral habosra keverjük, lassanként hozzáadagoljuk a tojássárgákat, majd tovább keverjük. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporos lisztet és a mazsolát.
A tojásfehérjéket pici sóval habbá verjük és lazán a masszába forgatjuk.
Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk és a tészta feléhez csurgatjuk. 



Kivajazott lisztezett kuglóf formába belekanalazzuk a sárga krémet, majd a csokoládésat és fakanál végével lazán kavarunk bele kettőt - hármat. 




180 °C -os előmelegített sütőben kb 40- 45 percig sütjük.
A formában még hagyjuk legalább 10 - 15 percig pihenni, csak azután borítsuk ki.
Ha kihült tetejére citrommázat csurgatunk. ( 10 dkg porcukor + 1 citom leve )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése