,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. december 22., szombat

DIÓS - MAZSOLÁS TEKERCS




Lassan már összeállt a lista a fejemben, hogy milyen sütik is kerüljenek karácsonykor az asztalra. Többek közt ez a diós- mazsolás tekercs is a listán szerepel, mert igyekszem azért olyanokat választani amivel nincs sok macera és  hamar kész van. Lehet mákkal, gesztenyével esetleg túróval megtölteni a tekercseket, mert mindegyikkel nagyon finom.

HOZZÁVALÓK - 4 tekercshez
Tészta
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kis doboz tejföl 
csipet só

Töltelék
fél kg darált dió
egy ek, méz
rumban áztatott mazsola
vaníliás cukor
pici fahéj
cukor izlés szerint
annyi tej, hogy kenhető masszát kapjunk

 A margarint elmorzsoljuk a liszttel, és a tejföl hozzáadásával  összegyúrjuk, négyfelé vesszük. 
A töltelékhez, egy lábasban a tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, majd ezzel leforrázzuk a diós mazsolás keveréket.
A tésztákat kb 20 x 30 -as téglalapokká nyújtjuk, megkenjük a diós töltelékkel, majd felcsavarjuk, sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, kenjük le felvert tojással és szurkáljuk meg. 
Előmelegített 180°C -os sütőben világosra sütjük.


 Ha kihűlt, egyenletes vastagságúra szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.



4 megjegyzés:

  1. Tojás nem szükséges a diós tekercshez?

    VálaszTörlés
  2. Ezt a tésztát sósan is gondolom meg lehet csinálni?Vagy melyik recepetet ajánlod ha ilyen töltött sós tekercset szeretnék készíteni?Köszi:Emy

    VálaszTörlés
  3. Szia Emy!
    Én még nem próbáltam ezt a tésztát sós töltelékkel, de egy próbát megér, esetleg sajtkrémmel ,baconnel, gombával töltheted.

    VálaszTörlés