Lassan már összeállt a lista a fejemben, hogy milyen sütik is kerüljenek karácsonykor az asztalra. Többek közt ez a diós- mazsolás tekercs is a listán szerepel, mert igyekszem azért olyanokat választani amivel nincs sok macera és hamar kész van. Lehet mákkal, gesztenyével esetleg túróval megtölteni a tekercseket, mert mindegyikkel nagyon finom.
HOZZÁVALÓK - 4 tekercshez
Tészta
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kis doboz tejföl
csipet só
Töltelék
fél kg darált dió
egy ek, méz
rumban áztatott mazsola
vaníliás cukor
pici fahéj
cukor izlés szerint
annyi tej, hogy kenhető masszát kapjunk
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, és a tejföl hozzáadásával összegyúrjuk, négyfelé vesszük.
A töltelékhez, egy lábasban a tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, majd ezzel leforrázzuk a diós mazsolás keveréket.
A tésztákat kb 20 x 30 -as téglalapokká nyújtjuk, megkenjük a diós töltelékkel, majd felcsavarjuk, sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, kenjük le felvert tojással és szurkáljuk meg.
Előmelegített 180°C -os sütőben világosra sütjük.
Ha kihűlt, egyenletes vastagságúra szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.
Tojás nem szükséges a diós tekercshez?
VálaszTörlésNem kell a tésztájába.
VálaszTörlésEzt a tésztát sósan is gondolom meg lehet csinálni?Vagy melyik recepetet ajánlod ha ilyen töltött sós tekercset szeretnék készíteni?Köszi:Emy
VálaszTörlésSzia Emy!
VálaszTörlésÉn még nem próbáltam ezt a tésztát sós töltelékkel, de egy próbát megér, esetleg sajtkrémmel ,baconnel, gombával töltheted.