,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. december 28., péntek

EXTRA GYORS SAJTOS RÚD



 Összegyúrni, nyújtani, sütni és enni . . . .Nálunk nagyon közkedvelt ez a fajta sajtos, finom, ropogós, kiváló ropogtatnivaló. Gyorsan megvan, az ünnepekre kétszer is sütöttem, mert pillanatok alatt elfogyott, pedig elég sok darab lesz a hozzávalókból.

HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS

- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 ek só
- 25 dkg reszelt trappista
- 7 - 8 ek tejföl 

- tojássárga a kenéshez
- köménymag, reszelt sajt a szóráshoz

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sajtot, a sót és a tejföl hozzáadásával összedolgozzuk.
Ha túl kemény lenne, tejföllel lazítsuk.
Kinyújtjuk kb ujjnyi vastagságúra, lekenjük tojássárgával, megszórjuk reszelt sajttal, köménymaggal és tetszőleges szélességű és hosszúságú rudakat vágunk. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk és előmelegített 180 °C - os sütőben ropogósra sütjük.




1 megjegyzés: