,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. december 14., péntek

NARANCSOS GUBA KEHELY



 Narancsos is, mákos is, vaníliás is és ez mind egy pohárban. Gyorsan megvan, kiváló desszert, legalább is én nagyon szeretem.  Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az új esztendőben. Napjainkban már egész évben készítik ezt a desszertet. Leginkább szikkadt kiflit használnak az elkészítése során, de a hagyományos módon elkészítve kelt tésztából készül.

A kifliket karikára vágjuk. A tejet, a vajjal, a mézzel, a vaníliarúd kikapart belsejével egy edényben felforrósítjuk, hozzáöntünk fél dl narancslikőrt és nyakon öntjük a szikkadt kifliket. Jól átforgatjuk, hogy mindenhol átnedvesedjenek.
A darált mákot összekeverjük porcukorral, reszelt narancshéjjal és rászórjuk a kiflikre. A  mákos gubát és a langyos vaníliás  pudingot, kelyhekbe rétegesen lerakjuk,  hűvös helyre tesszük lehűlni.




1 megjegyzés:

  1. A mákos gubát is, a vaníliás krémet/pudingot és a narancsot is szeretjük, így, együtt talán még finomabb lehet! :) Nagyon szépen tálaltad és fotóztad, rendkívül mutatós pohárkrém lett! :)

    VálaszTörlés