Narancsos is, mákos is, vaníliás is és ez mind egy pohárban. Gyorsan megvan, kiváló desszert, legalább is én nagyon szeretem. Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az új esztendőben. Napjainkban már egész évben készítik ezt a desszertet. Leginkább szikkadt kiflit használnak az elkészítése során, de a hagyományos módon elkészítve kelt tésztából készül.
A kifliket karikára vágjuk. A tejet, a vajjal, a mézzel, a vaníliarúd kikapart belsejével egy edényben felforrósítjuk, hozzáöntünk fél dl narancslikőrt és nyakon öntjük a szikkadt kifliket. Jól átforgatjuk, hogy mindenhol átnedvesedjenek.
A darált mákot összekeverjük porcukorral, reszelt narancshéjjal és rászórjuk a kiflikre. A mákos gubát és a langyos vaníliás pudingot, kelyhekbe rétegesen lerakjuk, hűvös helyre tesszük lehűlni.
A mákos gubát is, a vaníliás krémet/pudingot és a narancsot is szeretjük, így, együtt talán még finomabb lehet! :) Nagyon szépen tálaltad és fotóztad, rendkívül mutatós pohárkrém lett! :)
VálaszTörlés