,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. február 19., kedd

,, CSIRKE CSÜLÖK '' SZALONNÁS - HAGYMÁS KRUMPLIVAL



A recept, Tobai Róbert fiatal mesterszakácstól való. Már a fotón és a recept leírásban is nagyon étvágygerjesztőnek tűnt, ezért gyorsan el is készítettem. Egy nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető étel, szinte az összes hozzávaló a kamrában megtalálható.

HOZZÁVALÓK
- 8 - 10 db csirke alsócomb
- só, bors, őrölt kömény, 1 fej fokhagyma, 
A combokat sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, megszórjuk őrölt köménnyel és letakarva legalább 1 órán át hűtőben pácoljuk, majd kevés olajjal meglocsoljuk és 160 fokos sütőben, kb 1 óráig sütjük.







Amíg sül a hús elkészítjük a köretet és  amire szükségünk van :
- 30 dkg főtt, füstölt császárszalonna
- 2 fej lila hagyma
- 1 / 2 ek  sűrített paradicsom
- 1 kg burgonya
- petrezselyemzöld
- só
 A burgonyát kisebb kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
 A szalonnát, hagymát felkockázzuk és egy serpenyőben együtt megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, kevés vizet és a leszűrt burgonyát. Összeforgatjuk, ha szükséges megsózzuk és megszórjuk egy csokornyi vágott petrezselyemmel. 





1 megjegyzés:

  1. De jól néz ki, viszem is a receptet! :) Hétvégére vendégeket várunk, lehet, hogy ez lesz az egyik fogás! :)

    VálaszTörlés