,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. április 17., szerda

GOMBÁS - MEDVEHAGYMÁS CSIRKERAGU





 Csak egyszerűt ! - és finomat. Vacsorára készítettem ezt a remek, könnyű fogást. Könnyen elkészül, a medvehagyma pedig egy kis plusz ízt ad a ragunak. Köretként párolt rizst készítettem mellé. Amikor csak tehetjük, nagyon szeretünk kint a teraszon étkezni - persze ha jó az idő, legyen az akár reggeli, ebéd, ill. vacsora .

HOZZÁVALÓK
- fél kg csirkemell
- fél kg laskagomba
- kb 15 medvehagymalevél
- 2 dl főzőtejszín
- 1 vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, ételízesítőpor
- petrezselyem

- A vöröshagymát kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, a fokhagymát is hozzáreszeljük, majd rádobjuk a gombát és együtt pirítjuk.
- A csirkemellet kockázzuk és ezt is együtt pirítjuk a gombával.
- Ízesítjük, majd puhára főzzük.
 - Hozzáöntjük a tejszínt, rászórjuk a felaprított medvehagymát és még főzzük pár percig, amíg kissé besűrűsödik a ragu.








JÓ ÉTVÁGYAT !

1 megjegyzés:

  1. Jól hangzik, a medvehagyma íze tényleg feldobhatja a finom ragut! :)

    VálaszTörlés