,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. április 19., péntek

MEDVEHAGYMA KRÉMLEVES



A medvehagymát gondolom sokan ismerik és sokan nem. A medvehagyma a népi gyógyászat egyik legfontosabb növénye.  A tavasszal szedhető zsenge levél illata és íze erősen emlékeztet a fokhagymáéra, de a gyógyító ereje többszöröse annál.  Nagyon népszerű az utóbbi években, mert elég sok a felhasználási lehetősége, nem beszélve az élattani hatásairól. Bővebb infó itt



HOZZÁVALÓK
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 nagyobb burgonya
- 1, 5 dl főzőtejszín
- só, bors, szerecsendió
- ételízesítő
- olivaolaj

- Kevés olajon megfonnyasszuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rászórjuk a felaprított medvehagymaleveleket és a zúzott fokhagymát.
- Kicsit átpároljuk , felöntjük kb 1 l vízzel és beletesszük a felkockázott burgonyát
- Ízesítjük és addig főzzük, amíg megpuhul a burgonya.
- Végül  hozzáöntjük a tejszínt, jól összeforraljuk és botmixerrel pürésítjük.
 - Tálaláskor megszórjuk frissen reszelt szerecsendióval és kínálhatunk mellé crutont, fokhagymás pirítóst, esetleg kisütött baconszalonnát is.



3 megjegyzés:

  1. Hű nagyon szeretjük, hét végen nálunk is ilyen leveske volt!:-))

    VálaszTörlés
  2. Finom lehet a leveske, szeretjük a burgonyát és a medvehagymát is! :)

    VálaszTörlés