,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. május 6., hétfő

HÁZI SAJT




Egy nagyon egyszerű sajtkészítési eljárás. A receptet Hajni Zoliéknál találtam, nagyon megtetszett és gondoltam elkészítem, egy kicsit fűszeresebb változatát.

HOZZÁVALÓK

- 1 l zsíros ( 3 , 5 % ) tej
- fél kg túró
- 1 tojás
- 6 dkg vaj
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 tk só
- petrezselyemzöld
- snídling
- pritaminpaprika
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve

- A túrót a tejjel felfőzzük, majd sűrű szitán lecsöpögtetjük.
- A fűszernövényeket apróra vágjuk.
- A masszát egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a sókat és a vajat.
- Kb 10 percig főzzük, majd hozzákeverjük a fűszereket is.
Egy folcpakkal kibélelt műzlis edénykébe öntjük és hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, kiborítjuk és hűvös helyen hagyjuk másnapig száradni.





7 megjegyzés:

  1. Nálad is nagyon guszta, ideje lesz nekem is elkészíteni, fincsinek látszik! :)

    VálaszTörlés
  2. Már én is szemeztem ezzel a sajttal, talán hétvégén kipróbálom. Nagyon finomnak tűnik a fűszerezésed!

    VálaszTörlés
  3. Igen tetszetős sajtot készítettél-nagyon szeretjük az ilyesfajta étkeket! :) :) :)

    VálaszTörlés
  4. Nemrégen fedeztem fel Hajni Zoliék receptjét, már mondtam is nekik, hogy tutira ki fogom próbálni. Most újra eszembe juttattad, hétvégén lehet neki is állok. :)Csodás képeket készítesz, ez is nagyon guszta lett !

    VálaszTörlés
  5. Én is szoktam házi készítésű sajtot készíteni, de így még nem csináltam. Kifogom próbálni, mert nagyon guszta a képeken. És biztos finom is.

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű a fotón! Örülök, hogy elkészítetted! Remélem ízlett:-)

    VálaszTörlés