,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. augusztus 8., csütörtök

ÉDES HÉTKÖZNAPOK - avagy , SÜLT TÚRÓTORTA





Na jó, jó nem bekapcsolni a sütőt ! ! - de valahogy sütni támadt kedvem, s így már kora reggel kész is volt ez a nagyon egyszerű tortácska . Meg amúgy is volt egy zacskó túróm, nem akartam hogy megromoljon.
Kakaós kekszes alap, habos túróréteggel, mandulalikőrös  karamellizált szilvával a tetején.

HOZZÁVALÓK
 Alap : - 20 dkg győri édes kakaós keksz, 15 dkg olvasztott margarin 
 Krém :  fél kg túró, 1 citrom reszelt héja, 3 db tojás, 1 cs vaníliás cukor, 4 ek cukor
Gyümölcsréteg : fél kg magozott szilva, 4 ek barnacukor, 1 dl amaretto

- A kekszet késes aprítóban összetörjük és az olvasztott margarinnal összekeverjük.
- Egy kapcsos tortaformát ( 22 cm ) kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a kakaós kekszalapot.
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből pár csepp citromlével habot verünk.
- A túrót jól kikeverjük a többi hozzávalókkal és végül beleforgatjuk a fehérjehabot is.
- Rásimítjuk a kekszes alapra és előmelegített 160 fokos sütőbe toljuk.
- Kb 30 - 40 percig sütjük.
- Közben elkészítjük a karamellizált szilvát, amihez a cukrot megolvasztjuk és ha már szép karamell színt kapott, öntsük hozzá a likőrt.
- Tegyük hozzá a felezett szilvákat.
- Hagyjuk pár percig rotyogni, majd hűtsük ki és kanalazzuk a túrótortára.















5 megjegyzés:

  1. Hát ez a torta gyönyörűséges! Imádjuk a túrótortát, sült túrótorta recreptem is van, de ezzel a karamellizált szilvával isteni lehet!
    És művészi fotókat készítettél róla. :)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett! Ahogy elnézem megérte begyújtani érte a sütőt :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Judith!
    Szeretnék beszélni veled Kifőztük-ügyben. Kérlek, keress meg a csilliviri@gmail.com címen!
    Köszönöm szépen!
    Viki

    VálaszTörlés