,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. szeptember 14., szombat

FÜGÉS - MÉZES CROSTATA






 Pite vagy crostata mindegy hogyan is nevezzük egy nagyon finom és gyorsan elkészülő sütemény . Igaz a crostatát eredetileg lekvárral  és rácsosan készítik, de egyre jobban elterjedt a gyümölcsös változata is.
Nagyon szép fügéket kaptam, így ma erre a citromos - mascarponés krémben csücsülő, fügés pitére esett a választásom.
Próbáljátok ki ! - nagyon kellemes és selymes ízvilágot kaptok.

HOZZÁVALÓK
TÉSZTA : - 25 dkg liszt, 12 , 5 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 1 - 2 ek hideg víz, csipet só
TÖLTELÉK : - 3 tojássárgája, 4 ek cukor, 1 citrom leve, fél doboz mascarpone ( 12 , 5 dkg  ) 5 - 6 db füge, 2 ek méz, mandulapehely

- A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal gyúrjunk tésztát, nyújtsuk ki, majd béleljük ki  vele a piteformát és villával szurkáljuk meg.
- A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, a citromlével és kis lángon főzzük sűrűre.
- Hagyjuk kihűlni, majd keverjük a mascarponéval egynemű krémmé.
- Simítsuk a tésztára, rakjuk ki cikkekre vágott fügékkel, szórjuk meg mandulapehellyel és csurgassuk meg mézzel.
- Előmelegített 170 fokos sütőben süssük kb 40 percig.




2 megjegyzés:

  1. Csábító...főleg, hogy imádom a fügét! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez valami mennyei!
    Elképesztően szép a fotón is, na és a hozzávalók sora...:)

    VálaszTörlés