,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. szeptember 28., szombat

MEXICÓI CSIRKESALÁTA




Könnyed, színes, pikáns, igazi mexicói ízvilág. Gyorsan elkészül , tortillába  tekerve, igazi mexikói hangulatot teremthetünk az asztalra. A füstölt pirospaprika különlegest ízt a húsnak, tényleg  olyan mintha  faszénen sülne. Én előszeretettel használom, ajánlom mindenkinek. Itt beszerezhető. 
Próbáljátok ki! 
A recept megjelent a KIFŐZTÜK októberi számában :





HOZZÁVALÓK 
- 1 / 2 kg csirkemellfilé
- 1 doboz vörös babkonzerv
- 1 doboz kukoricakonzerv
- jégsaláta
PÁCHOZ :  - 4 evőkanál olivaolaj, 1 teáskanál füstölt pirospaprika, só, cayennebors, csilipehely
ÖNTET : - 2 paradicsom, 1 lilahagyma, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, só




- A pác hozzávalóit összekeverjük és beleforgatjuk a csíkokra vágott csirkét.
- Legalább 1 órára, de legjobb ha egész éjszakára hűtőbe tesszük.
- Ezután a húst, a pác felhevített olajában puhára sütjük.
- Az öntethet aprítógépbe tesszük a hozzávalókat és felaprítjuk.
- A lecsepegtetett kukoricát és babot összeforgatjuk a darabokra tépett salátalevelekkel és a megsült hússal.
- Rácsorgatjuk az öntetet és megszórjuk csilipehellyel. Tortillával kináljuk.






2 megjegyzés: