,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. január 28., kedd

~ CUKKINIS FÁNK ~





 Apró cukkinis falatkák, frissen, vajjal megkenve . . .  hmmm de finom.
Azonban olyan ételekhez is kitűnő választás, amihez kenyeret eszünk ( leveses, főzelék, stb ).
A tészta, sima pizza alaptészta, amibe cukkinit gyúrtam és olajban kisütöttem. Az eredmény pedig egy kívül ropogós, belül pedig puha, szaftos pizzafánk.

 » HOZZÁVALÓK «
- 50 dkg liszt
- 1 / 2 cs élesztő
- 1 mk cukor
- 3 ek olívaolaj
- 10 g só
- kb 30 dkg cukkini
- meleg víz
- olaj a sütéshez

- A cukkinit reszeljük le és sózzuk be, hogy levet eresszen.
- Egy kis tálkába keverjük össze az élesztőt, a cukrot, 2  ek lisztet és 1 , 5 dl langyos vizet, majd hagyjuk a duplájára kelni.
- A lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a megkelt kovászt, sót, az olívaolajat és az alaposan kinyomkodott cukkinit.
- Keverjük jól össze és adagoljunk annyi langyos vizet hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
- Alaposan gyúrjuk át, majd meleg helyen hagyjuk 2 órát kelni.
- Ha megkelt, borítsuk a tésztát lisztes felületre, gyúrjuk át és nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra.
- Szabjunk belőle kb 5 X 5 cm -es négyzeteket, vagy ami tetszik.
- Hagyjuk félóráig kelni, majd bő forró olajban süssük a fánkokat aranysárgára .








2 megjegyzés:

  1. Szia! Nézz be hozzám egy kis játékra! :)

    VálaszTörlés
  2. Blogjátékra hívlak!
    http://bloggeranyo.blogspot.hu/2014/01/blogjatek.html

    VálaszTörlés