,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. január 9., csütörtök

~ KOLBÁSZOS TOJÁSPÖRKÖLT ~






Nagyon egyszerű feltétet hozok. Nálunk legtöbbször főzelékre kerül, de rizzsel, tésztával vagy akár önmagában, friss ropogós kenyérrel is fogyaszthatjuk.
Az ízesítést maga a kolbász adja, így szinte nem is igényel semmilyen fűszert. Persze házi vagy jó minőségű  kolbásszal készítsük, ami lehet akár csemege, csípős vagy esetleg mindkettő.
Próbáljátok ki és meglátjátok, nem először fog készülni a konyhátokban !

» HOZZÁVALÓK «
- személyenként 2 - 3  db főtt tojás
- csabai kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paprika
- 2 ek sűrített paradicsom

- A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőben, kevés olajon pirítani kezdjük.
- Ha már eresztett egy kis zsírt, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a paprikát.
- Készre sütjük.
- Ekkor tesszük hozzá a paradicsompürét és a feldarabolt főtt tojást.
- Öntsük fel kevés vízzel és hagyjuk pár percig rotyogni.
- Végül, ha szükséges ízesítsük saját szájízünk szerint.





7 megjegyzés:

  1. Anyósom szokott tojáspörköltet készíteni, de kolbász nélkül. Biztos, hogy nagyon finom lehet így is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van amikor én is csak kolbász nélkül készítem, a család nagyon szereti.

      Törlés
  2. Elkészült, kicsit változtattam rajta, de ez valami csoda :) Én tettem bele lilahagymát is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A változtatás mindig jót tesz az ételnek, ettől alakulnak ki még izgalmasabb ízek az eredetihez képest - és örülök, hogy ízlett:)

      Törlés
  3. Nagyon köszönöm az ihletet, az enyém ilyen lett:
    http://dallacucina.hu/2014/01/16/tojasos-kolbaszporkolt-edesburgonya/

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szívesen a tiéd is nagyon étvágygerjesztő:)

    VálaszTörlés
  5. Régen csináltam, de én tettem bele egy pici ecetet is. Úgy is isteni finom!

    VálaszTörlés