,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. január 10., péntek

~ MORZSÁS - ASZALTGYÜMÖLCSÖS SZELET ~




A kamrában egy kicsit rendszereztem a dolgokat és imitt - amott többféle aszalékok maradtak az ünnepek után - szilva, áfonya mazsola, barack, datolya. Igaz a tasakok zárókapoccsal vannak ellátva, de mégsem tarthatók sokáig. 
Így hát jó alkalom volt felhasználni a többféle aszalt gyümölcsöt, ehhez a sütihez.
Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészül a végeredmény pedig egy kellemes ízű, lekváros állagú sütemény.

» HOZZÁVALÓK «
- 30 dkg liszt
- 10 dkg őrölt mandula
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 40 dkg vegyes aszalt gyümölcs
- 2 -3 ek kanál rum
- 5 dkg mandulapehely

- A lisztet vegyítsük el a mandulával, cukorral, sóval és a vajjal morzsalékos állagúra dolgozzuk össze.
- Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és nyomkodjuk a tészta 3 / 4 részét bele.
- Aprítógéppel vágjuk durvára az aszalt gyümölcsöket, nyomkodjuk a tésztára és locsoljuk meg rummal.
- A mandulapelyhet forgassuk a megmaradt tésztához és osszuk el a gyümölcsök tetején.
- Kissé nyomkodjuk meg.
- Előmelegített 180 °C - on kb  40 percig süssük.






6 megjegyzés:

  1. Juj de jól néz ki!
    Én az utóbbi napokban rengeteg aszalt gyümölcsöt nassoltam el. :) Nagyon szeretem. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól felhasználtad az aszalt gyümölcsöket! Tetszetős desszert! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg finom lett, szinte lekvár szerű és a többféle aszaléktól nagyon különleges ízvilágú.

      Törlés