,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. január 16., csütörtök

~ TIGRIS ZSEMLE ~




» HOZZÁVALÓK «
- 45 dkg liszt
- 1 / 2 cs szárított élesztő
- 1 tk cukor
- fél ek só
- 3 dkg olvasztott vaj
- pici citromlé
Máz : 
- 1 kk cukor
- 1 / 2 kk só
- 1 ek olaj
- 1 / 2 cs szárított élesztő
- 5 dkg kukoricaliszt
- 60 ml meleg víz


- A tésztához bedagasztjuk a hozzávalókat és a duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt, lisztes felületen gyúrjuk át és osszuk 7 vagy 8 részre - attól függően milyen zsömléket akarunk.
( nálam 10 dkg  ).
- Gömbölyítsük és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Takarjuk le és hagyjuk még félóráig kelni.
- A mázhoz keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk 15 percig pihenni.
- Ecsettel alaposan  kenjük be a bucikat mindenhol és hagyjuk száradni, amíg bemelegítjük a sütőt 220 °C - ra.
- Tegyünk a sütő aljába egy vízzel teli kis edényt és süssük a zsömléket úgy 15 - 20 percig.





1 megjegyzés: