,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. március 9., vasárnap

~ MOGYORÓKRÉMES SBRISOLONA ~





 Érdekes nevet kapott ez a sütemény ill. torta, mert tulajdonképpen a tésztája egy könnyen elkészíthető pitealap, amit tulajdonképpen nem igán kell még nyújtani sem. 
Csak összedolgozzuk és a kezünkkel belelapogatjuk a formába, a tetejére pedig rámorzsoljuk vagy reszeljük a megmaradt tésztát.
A töltelék most nutellával készült, de bármilyen ízesítéssel elkészíthető. 
Sütni nem tudó - mert hát akad azért ilyen is - háziasszonyok figyelmébe ajánlom !
Sok sikert a recepthez !

» HOZZÁVALÓK «
Tészta :
- 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dkg kakaópor, 1 tojás, 1 kk sütőpor,
Krém : 
- 3 dl tej, 1 , 5 dl tejszín, 3 dkg cukor, 5 dkg rizsliszt, 25 dkg mogyorókrém

- A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral.
 A tésztához a hozzávalókat jól dolgozzuk össze, a 2 / 3 - ad részét nyomkodjuk bele  egy 22 cm - es tortaformába úgy , hogy kb 4 cm - es pereme is legyen.
- A megmaradt tésztát pedig tegyük mélyhűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
- A tejet  forraljuk fel a cukorral, a tejszínt pedig keverjük csomómentesre a rizsliszttel, majd öntsük a tejhez és folytonos keverés mellett, főzzük sűrű, pudingos állagúra.
- Hagyjuk langyosra hűlni, majd keverjük hozzá a mogyorókrémet.
- Simítsuk a krémet a pitére, a megmaradt tésztát pedig reszeljük, vagy morzsoljuk a tetejére.
- Előmelegített 180 °C - on süssük kb 40 percig.
- Díszítsük összetört mogyorószemekkel.


4 megjegyzés: