,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. április 4., péntek

~ SZALONNÁS ZÖLDBAB ~





 Gyorsan elkészíthető péntek esti vacsora. 
Akár önállóan vagy köretként, egyaránt megállja a helyét az asztalon. Mi csak magában, friss magvas kenyérrel fogyasztottuk, hiszen a húsos szalonna már elég volt feltétnek.
Tartalmas és ízes főzelék - nekünk nagyon ízlett. 

» HOZZÁVALÓK «
- 1 kg fagyasztott zöldbab
- 40 dkg húsos szalonna
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csokor kapor
- 1, 5 - 2 ek liszt
- só, ecet, cukor, ételízesítőpor

- A zöldbabot sós vízben főzzük meg.
- A felkockázott szalonnát, süssük zsírjára, szűrjük át és a visszamaradt zsiradékban, készítsünk a liszttel világos rántást.
- Öntsük a megfőtt babhoz, adjuk hozzá a megsült szalonnát, sűrítsük a tejföllel, ízesítsük.
- Végül szórjuk bele az apróra vágott kaprot  és forraljuk össze az egészet.





2 megjegyzés:

  1. Egyszerű és mégis olyan gyönyörű a képeken! Én is elfogadnám vacsorára bármikor... :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt most kérem!! Imádom a zöldbabot minden formában:)

    VálaszTörlés