,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. május 21., szerda

~ CITROM PITE ~





 Már rég hoztam pitét, hát íme : - elképesztően finom, laza citromos krém, kakaós tésztába ültetve.
Kellemes, hűsítő és üde. A csokiforgács pedig, csak hab a tortán.
Felavattam az új piteformámat, ami szerintem a kedvencem lesz . . .  ez egy 35 x 11 cm nagyságú, teflonos és az alja kivehető, ami lényegesen megkönnyíti a sütemény kiemelését a formából. 
Öltet : innen

» HOZZÁVALÓK «

Tészta : - 18 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg xylitol, 1, 5 dkg kakaópor, 1 tojás, csipet só
Töltelék : - 3 db tojás, 8 dkg xylitol, 1 dl tejszín, 2 citrom reszelt héja + 1 - nek a leve, fél dl limonchello
Díszítés : durvára vágott étcsokoládé
- A tésztához, gyúrjuk össze a hozzávalókat, csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe.
- A töltelékhez, keverjük habosra a tojásokat a cukorral, reszeljük hozzá a citromok héját, öntsük hozzá a levét és a limonchellot.
- Végül, keverjük lazán bele, a tejszínt is.
- A tésztát nyújtsuk ki és béleljük ki vele a piteformát - ( nálam most 35 x 11 cm ) .
- Szurkáljuk meg villával majd öntsük bele a citromos masszát.
- Előmelegített 180 °C°- os sütőbe süssük kb 30 - 35 percig ( Végezzünk tűpróbát )
- Ha megsült, hagyjuk a formába kihűlni, majd vegyük ki és díszítsük csokoládéval.



3 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett és gondolom nagyon finom!!!
    Hol vetted ezt a formát, nagyon szuper.Betennéd a bolt linkjét?
    Marika

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett és biztos fincsi is! Nagyon tetszik a formája, praktikus lehet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Tényleg praktikus, mert kis adagok sütéséhez éppen megfelelő a forma, úgy kb 9 - 10 szeletke süti jön ki belőle.

      Törlés