,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. július 2., szerda

~ BURGONYASZIROMBAN SÜLT CSIRKECOMBOK , BESAMELES BURGONYÁVAL

Print Friendly and PDF







A pácolt húsok sokkal finomabbak, porhanyósabbak, mint ha anélkül készítenénk és hamarabb is átsülnek.
Érdemes egy éjszakán át így hagyni, hiszen a fűszerek is jobban beleivódnak a húsba. 
A panír pedig most eltért a megszokottól, hiszen burgonyasziromba forgattam a combokat, így kívül ropogós, belül pedig porhanyós húst kaptam.
A köretről meg csak annyit, hogy elképesztően finom. 

» HOZZÁVALÓK «
- személyenként 2 db csirke alsócomb
Pác : - 1 nagy poharas joghurt, 2 - 3 gerezd fokhagyma, 2 tk curry, 1 tk őrölt kömény, só
- burgonyaszirom 
Köret : - kb 1 kg burgonya, 1 kisebb fej hagyma, 1 ek vaj, 1 ek liszt, 3 dl tej, 1 dl víz + 1 húsleveskocka, szerecsendió, fehérbors, só, petrezselyem

- A páchoz összekeverjük a joghurtot a curryvel, köménnyel, ízlés szerint sóval és belereszeljük a fokhagymát. A csirkecombokat kb három helyen bevagdossuk, jól átforgatjuk a joghurtos szószban, majd  éjszakára hűtőbe tesszük.  ( Legjobb ha egy zacskót használunk erre a célra.)
- Másnap a burgonyaszirmot sodrófával összetörjük és a combokat egyesével meghempergetjük benne. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített 180 °C - on szép pirosra sütjük.
- A körethez, tetszés szerint felszeleteljük a burgonyát és sós vízben megfőzzük.
- A besamelhez, egy serpenyőben vajat hevítünk, megdinszteljük benne a hagymát, meghintjük a liszttel, majd felengedjük a forró vízben feloldott leveskockával.
- Hozzáöntjük a tejet és folytonos keverés közben, néhány percig főzzük, amíg besűrűsödik a mártás.
- Ízesítjük és összeforgatjuk a főtt burgonyával.




2 megjegyzés:

  1. Igazán jó ötlet a krumpliszirom a bundában :)
    Ha van kedved egy kis játékhoz, akkor kérlek nézz be hozzám: http://sunisuti.blogspot.hu/2014/07/liebster-award-dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó kis recept! Fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés