,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. július 7., hétfő

~ KÓKUSZOS, ŐZGERINCES CSODA ~

Print Friendly and PDF





 A hétvégén készült ez a sütés nélküli desszert és szintén a gyors, egyszerű kategóriába sorolom, viszonylag kevés költségvetéssel.
Remek vendégváró, mutatós és finom sütemény. Az adag egy őzgerincre szól, de akár duplázhatjuk is.
A hozzávalókat a Penny - ből szereztem be :



ÖTLET  : innen

» HOZZÁVALÓK «
Kókuszos réteg :
- 5 dl tej
- 8 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 tk zselatin
Kakaós töltelék :
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 1, 5 dl tejszín vagy tej
- 1 ek rumaroma
- 10 dkg darált keksz
- 15 dkg aprított keksz

Elkészítés : 
- Egy őzgerincformát kenjünk ki pár helyen vajjal ( jobban tapad a folpack ) és béleljük ki fóliával.
- Kevés tejben keverjük el a zselatint, melegítsük össze , majd hűtsük ki.
- A kókuszos réteghez, a keverjük simára a tejet a liszttel és a cukorral, majd állandó keverés mellett, főzzünk közepesen sűrű krémet belőle. Tűzről levéve keverjük hozzá a kókuszt és a zselatinos tejet.
- Hagyjuk hűlni, majd a 3 / 4 -ét nyomkodjuk a formába úgy, hogy kerüljön az oldalára is. ( legjobb nedves kézzel )
- A kakaós részhez, melegítsük forróra a tejszínt / tejet   a vajjal a cukorral és a kakaóporral, tűzről levéve keverjük hozzá az aromát, szórjuk bele a darált és az apróra tördelt kekszet. Amikor már lehűlt nyomkodjuk a masszát a kókuszos részre.
- A megmaradt kókuszkrémet nyomkodjuk a tetejére, takarjuk be a kilógó fóliával és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
- Díszíthetjük csokiforgáccsal  vagy akár csurgathatunk rá olvasztott csokoládét is.

































































































1 megjegyzés:

  1. Csodaszép és tetszik, hogy ilyen egyszerűen elkészíthető! Biztos finom is! :)

    VálaszTörlés