,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. július 8., kedd

~ „ TÚRÓS ” - BARACKOS LINZERTORTA ~

Print Friendly and PDF





  Habkönnyű töltelék, ami nem tartalmaz ugyan túrót, de állagra nagyon ott van és mint mindig, olcsó ill. gyors kategória. Más gyümölccsel készítve is remek ízű, de itt a barackszezon, így ez került bele.
Az eredeti recepten kicsit variáltam, hiszen került bele friss gyümölcs és a rácsok közé sem tettem baracklekvárt. 

» HOZZÁVALÓK » 22 cm - es formához
Tészta : - 20 dkg liszt, 12, 5 dkg vaj, 8 dkg  porcukor,  1 / 2 cs sütőpor, 1 fél citrom reszelt héja és leve, 2 tojássárgája, csipetnyi só
Krém : - 2 , 5 dl tej, 2 - 3 ek cukor, 1 cs vaníliás pudingpor, 1 kis dobozos barackos joghurt ( nálam Danone ) , fél citrom héja, 1 kk vaníliaaroma, 2 tojásfehérje, sárga vagy őszibarack 

- A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és folpackba csomagolva tegyük hűtőbe. 
- A formát enyhén vajazzuk ki, béleljük ki az alját és az oldalát is sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő 180 °C -ra.
- A tojásfehérjét pici citromlével verjük habbá.
- A tejet keverjük simára a cukorral a vaníliás pudinggal a joghurttal majd  főzzünk belőle sűrű krémet, ízesítsük, keverjük még forrón hozzá a tojáshabot és a felkockázott barackot.
- A tészta 2 / 3 - át simítsuk a forma aljába, kenjük rá a krémet, a maradék tésztával rácsozzuk be a tortát.
- Süssük kb 35 - 40 percig. 
- Hagyjuk a formában kb 10 percig, majd vegyük le a karimát, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.

Tipp : - ha kivajazzuk a formát, a sütőpapírt könnyebben tudjuk a formába igazítani, hiszen odatapad az oldalához.






3 megjegyzés:

  1. Az a szelet sütike milyen jól néz ki! Csodás.

    VálaszTörlés
  2. Tetszetős recept ismételten! Nagyon guszta és szép sütemény! :)

    VálaszTörlés
  3. Jaj de szép! :) És milyen finom lehetett! :)

    VálaszTörlés