,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. szeptember 6., szombat

~ DREZDAI TÚRÓS LEPÉNY ~





Tulajdonképpen csak annyiban tér el a hagyományos túrós lepénytől, hogy vaníliás, tojásos massza kerül a tetejére, amitől még szaftosabb és finomabb lesz ez a sütemény - és most kivételesen tortaformában sütöttem. 


Print Friendly and PDF
» HOZZÁVALÓK «
Tészta : - 25 dkg liszt, 2 dkg friss élesztő, 5 dkg porcukor, 5 dkg olvasztott vaj, 1 tojássárgája, csipetnyi só, kevés langyos tej
Töltelék : - 50 dkg túró, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, kb 5 dkg mazsola, 1 tojásfehérje, csipetnyi só, 1- 2 ek tejföl
Tetejére : - 10 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1 ek vaníliás pudingpor, 3 tojás, szeletelt mandula
- vaj, morzsa - a forma kenéséhez

- A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, átgyúrjuk és belesimítjuk egy kivajazott, morzsával megszórt, kapcsos formába ( 24 cm ) .
- A túrót áttörjük, kikeverjük a cukrokkal, citromhéjjal és a tejföllel. Beleszórjuk a mazsolát és lazítjuk a felvert tojáshabbal, majd a tésztára simítjuk.
- A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport és robotgép segítségével, egyesével hozzákeverjük a tojásokat. Az így kapott masszát a túró tetejére kenjük és megszórjuk mandulával.
- A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra és a lepényt, kb 40 percig sütjük.



4 megjegyzés:

  1. Ínycsiklandozóan néz ki, mint mindig! :)

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Kedves Éva !
      Igen kell, az élesztő felfuttatásához és amennyit felvesz majd a liszt. Köszönöm az észrevételt, javítottam.

      Törlés