,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. szeptember 25., csütörtök

~ TEJFÖLÖS KRÉMPITE ~




 Egyszerű hozzávalókból, nagyszerű süteményt ! Gyorsan elkészül, a tésztát akár előző este is összeállíthatjuk, jól szeletelhető és nagyon  finom - igazi nagymamaféle sütemény.

Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 db tojás, csipetnyi só, kb 2 - 3 ek tej
Krém : - 2 cs vaníliás pudingpor, 20 dkg cukor, 0, 5 l tej, 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve, 60 dkg tejföl

- A pudingport megfőzzük a cukros tejben, majd amikor már langyosra hűlt, hozzá keverjük a tejfölt, a citrom héját és a kifacsart levét.
- A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat  és hűtőben pihentetjük kb fél óráig. Kétfelé vesszük, a tepsi méretére ( kb 20 x 30 cm ) kinyújtjuk és belesimítjuk, amit előzőleg kivajazunk, kilisztezünk. 
- Villával megszurkáljuk, rákenjük egyenletesen a krémet, majd betakarjuk a tészta másik felével.
- Előmelegített, 180 °c- os sütőben kb 25 - 30 percig megsütjük.
- A tepsiben hagyjuk kihűlni, felszeleteljük és meghintjük porcukorral.





8 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, ezt meg fogom sütni

    VálaszTörlés
  2. Csodaszép sütemény és biztosan finom is! Viszem is a receptet! :)

    VálaszTörlés
  3. Hát...a leírtak szerint úgy szar, ahogy van..... nem ez jött ki a végén, pedig mindent a recept szerint csináltam :(

    VálaszTörlés
  4. a leírtak szerint megcsináltam és egy nagy katyvasz lett belőle.... pedig tudok sütni...... jó lenne ha az ilyen és hasonló " recepteket " ellenőrizné valaki :(

    VálaszTörlés
  5. Sajnálom, hogy nem sikerült. Pudingos tejfölös süti néven több receptgyűjtő oldalon is szerepel, én már sokszor készítettem és mindig jól sikerült. Sűrű és 20 %- os tejfölt kell használni, még a sütőből kivéve remegős, de ha kihűlt teljesen megszilárdul. Ötlet innen : http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2015/12/pudingos-tejfolos-szelet.html
    Csak olyan receptet teszek közé, amit garantáltan kipróbált, ha nekem se sikerül - mert van olyan is, az nem kerül ki az oldalra. A képen látható az eredmény, a süti szépen szeletelhető, de csak teljes kihűlés után.

    VálaszTörlés
  6. Én ugyan nem sütöttem még meg ,de ettem belőle ,a kolleganôm megkínált😀ugyanilyen guszta volt mint a képen,és finom is!Azt tegyük hozzá hogy hűtőben kell hűteni,akkor lehet csak szépen szeletelni.😀

    VálaszTörlés
  7. Elkészítettem és nagyon finom lett, az íze engem kicsit a sajttortáéra emlékeztet, de a citromnak köszönhetően üdítően friss, nem túl édes. Biztosan többször fog még szerepelni nálunk. Köszönöm szépen a receptet! :)
    A képen látható "állag" eléréséhez szerintem is lényeges a 20 %-os, sűrű tejföl használata, és nálam néhány órás hűtőben pihentetés után vált szépen vághatóvá a süti - szóval ha nem kanalazósra, hanem vendégkínálósra szeretnénk, érdemes előző nap elkészíteni! ;)

    VálaszTörlés
  8. Elkészítettem szuper lett köszi a receptet Juditka!

    VálaszTörlés