,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. október 4., szombat

~ ÉDES RÓZSÁK ~



Már rég sütöttem kalácsot, igaz egy kicsit időigényesebb volt a kelleténél, hiszen egyesével nyújtogatni 36 tésztagombócot nem kevés idő, de az íz és a látvány mindenért kárpótol. 
Az alap egyszerű kalácstészta, töltelékként pedig erdei gyümölcsös lekvárt használtam, de bármilyen ízű megteszi. Ebből az adagból 12 db szép nagy rózsánk lesz. 

Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 7 dkg porcukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás
- 1 / 2 teáskanál só
- kb 2 dl tej
- lekvár - a töltéshez

- A hozzávalókból dagasszunk tésztát és kelesszük a duplájára.
- Ha a tészta megkelt, osszuk 12 egyenlő részre, majd minden egyes gombócot vágjunk további 3 részre.
- Az így kapott 36 db kis labdacsot, nyújtsuk kb 14 cm - es kör alakúra, kenjük meg 1 tk lekvárral, hajtsuk félbe, majd ismét a felére, hogy egy háromszöget kapjunk. 
- Tegyünk 3 db tészta háromszöget egymásra úgy, hogy a csúcsok fedjék egymást, majd balról jobbra, lazán  tekerjük fel és helyezzük a kivajazott muffinforma mélyedésébe.




- Kelesszük a rózsákat kb 20 percig és toljuk az előmelegített 180 °C - os sütőbe. Süssük szép pirosra.
- Kínáljuk porcukorral  meghintve.




Ötlet : innen


1 megjegyzés:

  1. Nem találkoztam még ezzel a formázással, de nagyon ötletes, és gyönyörű a végeredmény! :)

    VálaszTörlés