,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. október 17., péntek

~ KRUMPLIS RÉTESPITE ~



 Könnyed a töltelék, pitetészta és mindez kígyórétesként formázva. A krumpli egyáltalán nem érződik benne, helyette inkább vaníliás ízt és pudingra hasonlító állagot kapunk. A töltelék  egy kicsit hígnak tűnhet és sütés elején ne ijedjünk meg, ha egy kicsit kifolyik a csíkok mentén.
A hozzávalókból kb 9 - 10 szelet jön ki, úgyhogy bátran duplázzátok.

Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 35 dkg liszt, 15 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 tojás, csipetnyi só , 1- 2 ek tejföl
Töltelék : - 40 dkg burgonya, 2 tojás, 15 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 1 / 2 cs főzős, vaníliás pudingpor, 1 citrom reszelt héja
- olvasztott vaj - a kenéshez


  1.  A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és hűtőbe pihentetjük.
  2. A burgonyát meghámozzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vajjal, hozzáadjuk a pudingport, a citrom héját majd a  kihűlt burgonyát.
  4. A fehérjékből habot verünk és óvatosan a krémbe forgatjuk.
  5. A tésztát 40 X 30 - as nagyságúra kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,  megkenjük olvasztott vajjal és a rövidebbik oldalt képzeletben 3 részre osztjuk. Így kapunk három, 10 cm - es csíkot, a középső részre ráhalmozzuk a tölteléket, a tészta két szélét pedig ferdén bevagdossuk.
  6. A végeket visszahajtjuk és felülről lefelé elkezdjük a csíkok hajtogatását.
  7. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal és 180 °C - on kb 30 - 35 perc alatt megsütjük.




1 megjegyzés: