,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. október 30., csütörtök

~ RÉTEGES KAKAÓS CSIGA ~





 Sokféleképpen készíthetünk kakaós csigát, íme egy recept a sok közül.
A rétegek szépen elkülönülnek, ezáltal nagyon mutatós. Kicsit több a munka vele, de megéri mindenképp a fáradságot, mert puha és foszlós tésztát kapunk. 
Az élesztőt csak cukorral keverem el és hihetetlen, de teljesen folyékony állagot kapunk.


 Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 50 dkg liszt
- 2 , 5 dkg friss élesztő
- 4 ek porcukor
- 0, 5 dl olaj
- 1 kis poharas joghurt
- 1 kk só
- 2 db tojássárgája
- kb 1, 5 - 2 dl tej
Kenéshez : - 18 dkg lágy ( szoba hőmérsékletű ) vaj
Töltelék : - 2 ek kakaópor, 1 tasak vaníliás cukor, 4 - 5 ek cukor

  1. Az élesztőt és az 1 ek cukrot keverjük össze . ( folyós állagot kapunk )
  2. Az olajat, joghurtot és a tojások sárgáját keverjük össze, a lisztet szitáljuk össze a maradék cukorral és a sóval. 
  3. A liszt közepébe öntsük bele a folyékony élesztőt és a joghurtos keveréket, majd adagoljuk hozzá a langyos tejet. Dagasszunk hólyagos tésztát és osszuk 6 gombócra.
  4. A vajat robotgéppel habosítsuk ki és ezt is osszuk majd 6 adagra.
  5. Lisztezett felületen nyújtsuk ki az első gombócot kb 35 x 40 cm - es nagyságra és helyezzük egy nagyobb, lisztezett tálcára ( hogy a többi tésztát nyugodtan tudjuk nyújtani a deszkán ) és kenjük meg vajjal, erre ismét tészta kerül és megint a vaj. Folytassuk a rétegezést amíg el nem fogy a tészta. ( ekkor átboríthatjuk a deszkára is ). Az utolsó réteg tésztát, már olvasztott vajjal kenjük le, erre szórjuk rá a cukros kakaót, majd tekerjük fel, mint a bejglit.
  6. Vágjunk a rúdból ujjnyi szeleteket, fektessük sütőpapíros tepsibe és pihentessük addig amíg a sütő bemelegítjük 180 °C - ra.
  7. Süssük a csigákat szép pirosra.

4 megjegyzés: