,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. december 4., csütörtök

~ NÜRNBERGI MÉZESKALÁCS ~




  Igaz ezek a mézeskalácsok nem ostyalapon csücsülnek, de biztosan állíthatom, hogy az egyik legfinomabb mézes.
Kétféle máz került rájuk, csokis és forralt boros - amit még aszalt áfonyával is megszórtam.
Többféle recept kering a neten, nekem ez volt a legszimpatikusabb. 

Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS«

  1. - 22 dkg méz, 6 dkg barnacukor, 8 dkg vaj, 1 ek kakaópor,  fél dl rum, fél narancs leve és héja - összemelegíteni, majd kihűteni 
  2. - 1 tojássárgáját hozzákeverni
  3. - 30 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula, 2 tk mézeskalács fűszer, 1 tk szódabikarbóna, csipet só, 10 dkg kandírozott narancshéj - összevegyíteni
  4. A mézes masszát a lisztes keverékkel alaposan összegyúrni. ( ha lágy lenne szórjunk hozzá egy kis lisztet ) 
  5. Lisztezett deszkán kb 1 cm - es vastagságúra kinyújtani és kiszúróval ( nálam 6 cm - es linzerkiszúró ) kiszaggatni. Sütőpapíros tepsibe rakni és előmelegített 175 °C - on kb 10 - 12 percig sütni. 
Csokimáz : - 6 dkg porcukor, 1, 5 ek kakaópor, kb 25 - 30 ml tej
Forralt boros máz : - 8 dkg porcukor, pár csepp rumaroma, 2 - 3 ek forraltbor

  1. A mázakhoz keverjük össze a hozzávalókat úgy, hogy még folyós de elég sűrű állagot kapjunk, majd egy kanállal csurgassuk a kihűlt mézesek tetejére és hagyjuk teljesen megszáradni. 





3 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek, biztosan finomak is! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a képeidet ,olyan hangulatosak és igényesek:)

    VálaszTörlés
  3. Finom lehet. Szerintem is gyönyörűek a fotóid! :)

    VálaszTörlés