,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. március 7., szombat

~ KÁVÉS - KRÉMLIKŐRÖS TORTA ~






»HOZZÁVALÓK«
Piskóta : 
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 1 / 2 cs sütőpor
- csipet só
- 0 , 5 dl presszókávé
- 0 , 5 dl Baileys krémlikőr 
Díszítés : 
- 2 dl tejszín
- 25 dkg mascarpone
- 1 tk vanílikivonat
- 3 ek Baileys 

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy kapcsos  tortaformát ( 22 cm ) alaposan kivajazunk és behintjük liszttel.
  2. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk  a tojásokat és fehéredésig keverjük. Hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet és a masszát a formába öntjük, kb 30 percig sütjük de végezzünk tűpróbát.
  3. Ha megsült a piskóta rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk., majd egy szívószállal lyukakat fúrunk a belsejébe és belecsurgatjuk  a kávés krémlikőrt.
  4. A tejszínt habbá verjük a krémsajttal és a vaníliával, majd lazán hozzáforgatjuk a krémlikőrt. A krémmel bevonjuk a tortát, krémrózsákkal és kávészem alakú csokoládéval díszítjük.

2 megjegyzés: