,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. március 6., péntek

~ ROZSOS POGÁCSA ~




»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg rozsliszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 , 5 dkg friss élesztő
- 2 tk só
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
- 2 tojássárgája
- 1 kispoharas tejföl
Kenéshez : - 1 tojás
Szóráshoz : - szezám ill. lenmag, zabpehely

  1. A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a sóval, hozzáadjuk a sajtot, a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és végül a tejfölt. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarva meleg helyen kb 40 percig pihentetjük.
  2. Ezután a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk ujjnyi vastagra és 4 cm - es pogácsákat szaggatunk belőle. Két tenyerünkkel megformáljuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
  3. Kelni hagyjuk legalább félóráig, majd a tetejüket lekenjük enyhén elhabart tojással és megszórjuk a magokkal.
  4. Előmelegített, 180 °C - os sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése