,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. március 28., szombat

~ TOJÁSLINZER ~




 A legegyszerűbb sütemény, én nagyon szeretem.  A különböző kiszúróknak köszönhetően, számtalan szebbnél - szebb mintát tudunk készíteni. Az idei húsvéti linzerem most ilyen tojás alakú lesz, amit már jó előre eltudunk készíteni, hiszen jól záródó dobozban sokáig eláll. 

»HOZZÁVALÓK« ( kb 25 db - hoz )
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 1 tojássárgája
- baracklekvár 

  1. A lisztet, porcukrot és a sót vegyítsük össze és a vaj hozzáadásával készítsünk morzsalékos tésztát. ( Legjobb ha a robotgép krémkeverőjével végezzük, mert így nem olvad meg a kezünktől a vaj. )
  2. Adjuk hozzá a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe kb 60 percre.
  3. A tésztát, lisztes felületen nyújtsuk kb fél cm - vastagra és szaggassuk ki tojás alakú kiszúróval, úgy, hogy minden másodiknak közepét egy, kicsi pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  4. A maradékot ismét gyúrjuk össze, ha meglágyulna a tészta  rakjuk a mélyhűtőbe rövid időre és folytassuk a szaggatást, amíg el nem fogy a tészta.
  5. A tésztát rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített 200 °C - on süssük kb 10 percig.
  6. Ha már langyosra hűltek, lekvárral ragasszunk össze egyet - egyet, végül szórjuk meg a  linzereket porcukorral.

2 megjegyzés: