,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. április 24., péntek

~ FEHÉRBOROS CSIRKEMELL , SPENÓTOS VERMICELLINIVEL ~



 Sokféle Barilla tésztám van itthon - na jó én könnyebb helyzetben vagyok, mert a férjem doboz számra hordja olaszo. - ból.  Ez a fajta egy spagettihez nagyon hasonló tészta, van belőle egy kicsit vastagabb, Vermicelli néven is. 
Ma, egy kb félóra alatt elkészülő ebéd került az asztalra és mivel volt felbontott borom, így került belőle a húsra is. 

»HOZZÁVALÓK«
- 40 dkg csirkemell
- 50 dkg friss spenót
- 1 dl félszáraz fehérbor
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- pár szem koktélparadicsom
- só, bors, olívaolaj
- 1 ek vaj
- 35 dkg Barilla vermicellini 

  1. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük.
  2. A csirkemellet felkockázzuk és kevés olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a borral, hozzádobjuk a paradicsomot és átpirítjuk.
  3. A spenótot forró, lobogó vízbe dobjuk majd leszűrjük és hideg vízbe tesszük. Egy serpenyőben vajat hevítünk, belereszeljük a fokhagymát, kicsit átpirítjuk, majd hozzáadjuk a spenótot, és 1 - 2 perig még pirítjuk.
  4. A tésztát összeforgatjuk a spenóttal és a boros csirkemellel tálaljuk.

1 megjegyzés: