,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. április 16., csütörtök

~ HÁZI CSIRKEMÁJPÁSTÉTOM ~





 Ha így készíted a májkrémet, a boltit elfelejtheted ! - nincs benne tartósító, szója, ízfokozó és még sorolhatnám. Nagyon finom, gyorsan elkészül és maga a természetesség.

»HOZZÁVALÓK«
- 50 - 60 dkg csirkemáj
- 1 vöröshagyma
- 3 ek kacsazsír
- 10 dkg vaj
- só, bors, majoránna
  1. A hagymát fonnyasszuk meg a kacsazsíron, adjuk hozzá a hártyáitól megtisztított májat és süssük meg.
  2. Fűszerezzük majoránnával ill. borssal, végül keverjük hozzá a vajat és sózzuk ízlés szerint. Miután kellően lehűlt, botmixerrel pürésítsük.
  3. Rakjuk egy tálkába és olvasszunk a tetejére kevés kacsazsírt, majd tegyük a hűtőbe dermedni.

1 megjegyzés:

  1. Még mindig nem csináltam meg, pedig már kétszer vettem hozzá májat. Majd csak bátrabb leszek :-)

    VálaszTörlés