,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. június 7., vasárnap

~ FEHÉRCSOKOLÁDÉS EPRES MOUSSE TORTA ~




 Könnyed és légies, szinte elolvad az ember szájában, mint a fagylalt. Sütés nélküli és nagyon egyszerűen elkészíthető torta, ebben a melegben tökéletes desszert.
Recept : innen

»HOZZÁVALÓK«
Alap : - 25 dkg zabkeksz, 8 dkg olvasztott vaj
Epres réteg : - 35 dkg eper, kb 6 dkg cukor, 5 g zselatin 2 ek víz, 2 dl tejszín
Fehércsokis réteg : - 20 dkg fehércsokoládé, 3, 5 dl tejszín, 5 g zselatin, 2 ek víz

  1. A kekszes alaphoz összekeverjük a hozzávalókat és egy kb 22 cm - es tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
  2. Az epret feldaraboljuk, összefőzzük a cukorral, majd botmixerrel pürésítjük. A zselatint a vízzel összemelegítjük és az epres püréhez keverjük. Kihűtjük.
  3. Gőz felett összeolvasztjuk a csokoládét 1 , 5 dl tejszínnel, a zselatint a vízzel összemelegítjük és a csokis részhez keverjük. Kihűtjük.
  4. 2 dl tejszínt habbá verünk, hozzáadjuk a csokoládés keveréket és egyneművé keverjük, az egészet a kekszes alapra simítjuk. Kb 20 percre hűtőbe tesszük.
  5. 2 dl tejszínt szintén habbá verünk, hozzáadjuk az epres keveréket és egyneművé keverjük, az egészet a csokis rétegre öntjük, majd a tortát pár óra hűtés után szeletelhetjük.

4 megjegyzés:

  1. köszi a receptet, már tudom mit is sütök meglepi szülinapra :) . szerintem eper helyett eperdzsemet rakok bele, hétvégén nagy főzés volt, most van bőven idehaza. mentával próbáltatok már eperdzsemet? isteni. én itt találtam a receptet http://glurl.co/befozok

    VálaszTörlés
  2. Kedves Orsi ! Mentával még nem főztem lekvárt, de mindenképp kifogom próbálni, biztos nagyon kellemes íze lehet:) Eper helyett akár meggyel, cseresznyével vagy barackkal is ellehet készíteni a krémet, a lényeg hogy érződjön a friss gyümölcs zamata.

    VálaszTörlés