,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. szeptember 25., péntek

~ KRÉMSAJTOS ZÖLDSÉGES LEPÉNY ~





» HOZZÁVALÓK «
Tészta : - 35 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 tojás, 1 tk só, hideg víz
Feltét : - 1 cs ( 400 g  fagyasztott zöldség mix ) , 1 zöldségleves kocka, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 15 dkg  krémsajt ( mascarpone ), 1, 5 dl tejföl, só, bors, szerecsendió, 15 dkg reszelt sajt


  1.  A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi hideg vízzel, hogy összeálljon a tészta, majd folpackba tekerjük és hűtőbe tesszük.
  2. A zöldséget a leveskockával roppanósra főzzük.
  3. A tejfölt kikeverjük a krémsajttal, ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, ezután hozzákeverjük az apróra felvágott hagymát és a zúzott fokhagymát.
  4. A tésztát gáztepsi méretűre kinyújtjuk, és a sütőpapírral kibélelt  tepsibe simítjuk. A tészta széleit felhajtjuk, ezzel peremet képezve a tölteléknek. Ráhalmozzuk a megfőtt zöldségeket, majd ráöntjük a krémsajtos keveréket.
  5. Megszórjuk jócskán reszelt sajttal és előmelegített, 180 °C - on  szép pirosra sütjük.

1 megjegyzés: