,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. december 16., szerda

~ ROZMARINGOS SERTÉSSZŰZ , FORRALT BOROS KÖRTÉVEL ~




A finom étel Lurpak® vajat érdemel. 
Íme egy gyorsan és könnyen elkészíthető mennyei főétel az ünnepekre.
Lurpak® Karáconyi menü : 

2. Főétel

»HOZZÁVALÓK« - 4 személyre
Forralt bor :
- 1 ü száraz vörösbor, kb 4 - 5 ek cukor, 2 fahéjrúd, 8 szem szegfűszeg, 4 szem szegfűbors, fél narancs, 2 db csillagánizs
Rozmaringos sertésszűz :
- 2 db sertésszűz, 1 nagyobb ág rozmaring,  durva szemű tengeri só, bors, 5 dkg Lurpak® vaj, kevés olaj
Továbbá : - 8 db kemény körte ( Bosc kobak )

  1. A bort egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, a narancsot majd forráspontig melegítjük és elzárjuk alatta a lángot. ( célszerű előzőnap elkészíteni, így még intenzívebb aromájú lesz )
  2. A szüzet lehártyázzuk és kevés olajjal meglocsoljuk. Egy mozsárban összezúzzuk a rozmaringot a sóval és alaposan bedörzsöljük a hús minden oldalát vele. Megszórjuk frissen őrölt borssal és folpackkal letakarva, hűtőben pihentetjük legalább 1 órán át.
  3. A forralt bort egy lábasba öntjük ( akkorába amelybe elférnek majd a körték ), belehelyezzük a hámozott körtét és alacsony lángon puhára főzzük. Közbe - közbe forgassuk át a körtéket, hogy mindenhol érje a bor.
  4. Egy serpenyőt felhevítünk, beledobjuk a vajat, öntünk hozzá egy kevés olajat és körbepirítjuk benne a húst. Ha a hús minden oldala szép színt kapott, lejjebb vesszük a lángot, hozzáöntünk  1 dl - t abból a borból amiben főttek a körték és fedő alatt kb 15 perc alatt készre sütjük a húst. ( félidőben fordítsuk át ). 
  5. Vajas burgonyapürével kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése