,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. január 23., szombat

~ NARANCSOS CSIRKE ~




  Izgalmas ízkavalkád, édes, savanyú és csípős. A bundázott hús, már önmagában is nagyon finom, érdemes kipróbálni. 

»HOZZÁVALÓK«
 Pác :
- 5 ek szójaszósz, 4 ek olívaolaj, 2 - 3 gerezd zúzott fokhagyma, só, bors
Szósz :
- 1 fej vöröshagyma, 2 - 3 gerezd fokhagyma, 1 ek reszelt gyömbér, 1 tk csiliszósz - vagy ízlés szerint, 2 narancs lereszelt héja és leve, 1, 5 dl sűrített paradicsom, kb 3 dl víz, só, bors
Továbbá :
- 60 dkg csirkecombfilé, étk keményítő ( burgonya) 

  1. A pác hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a feldarabolt csirkecombra és alaposan összeforgatjuk. Letakarva hűtőbe tesszük legalább félórára - de a legjobb, ha egy éjszakán át pácolódik a hús.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát , a gyömbért és jól átpirítjuk. Felöntjük sűrített paradicsommal, belefacsarjuk a narancsok levét és hozzáadjuk a lereszelt héját is. Ízesítjük sóval, borssal, csiliszósszal, majd hozzáadjuk a vizet és jól összeforraljuk.
  3. A bepácolt húst megforgatjuk a keményítőben és forró, bő olajban ropogósra sütjük. Ezután hozzáadjuk a szószhoz és összeforraljuk. 
  4. Párolt rizzsel tálaljuk.
Forrás : Meglepetés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése